4 august 2016

Extinderea


Ne extindem XS-ul .
 Am socotit că nu încăpem în el vre-o 2 ani, așa că am pornit o extindere, în același stil DIY (DIY= do it yourself = fă-l tu) .
Weekendul trecut am realizat fundațiile. Tata, arhitectul meu și cu mine.
Soluția de fundare aleasă pentru noua cameră sunt  piloți din beton, așa cum am făcut la terasă (citește aici), dar îngropați mai adânc, la 1.40 m de la sol, după recomandarea inginerului de rezistență. Practic, prelungim acoperișul dispre curte până la pământ și în noul spațiu rezultă încă o cameră. Cum spune arhitectul nostru,  facem o mansardă.....la parter :).


- vineri seara: îmi imaginez că până sâmbătă dupămasă terminăm cu fundațiile, iar duminică stăm.... căci n-am mai stat demult
- sâmbătă dimineața: dezamăgire totală, eu am omis faptul că trebuie săpat și dus un hârleț de pământ pe o suprafață de vre-o 50 mp (se numește decopertare).... credeam că doar cosim, însă cotele de racordare cu casa existentă sunt mai jos... :(

- până  la ora 16.00: tata și cu arhitectul nostru fac munca de holoangăr pt. pregătirea terenului, iar eu umblu brambura prin sat cu o vecină foarte simpatică (despre care vă povestesc altă dată). Cu această ocazie cunosc consăteni posibili furnizori de produse locale dar și de voie bună (și nu la un păhărel).
- după ora 16.00: trasăm , marcăm fundații (acum am putut și eu să ajut) și săpăm 2 gropi în care punem țevile de PVC pe post de cofrag. Cele 2 gropi se umplu de apă văzând cu ochii , prima vre-o 50 cm, a doua vre-o 110 cm (adică apa e aproape sus).
- ora 20.30: ne oprim.


Concluzia: a doua zi dimineață trebuie să facem rost de pompă, caci nu putem turna așa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu