5 septembrie 2012

Pizza due formaggi a la Marcone!


"Marcone"il numeau pe bucatarul nostru unii prieteni din facultate. A dat bine aici apelativul. Si cum aveam 2 feluri de branza a facut pizza due formaggi. dar branza nu e una oarecare, ci aveam cas de la tanti lena, o batrana frumoasa de stiu eu... 70si de ani care face cas de cand e ea, si ne este vecina in fundul gradinii de la tara.  iar a dou-a branza este telemea de capra luata de la niste caprari din satul de unde este bunicul. am fost sa ne vedem mosia, sa vedem acele bucatele de pamant ce au ramas de la bunicul, in satul Noslac, dicolo de Mures. E frumos acolo, deluris, multi pescari, padurea ceva mai aproape, tin minte ca in curtea strabunicii erau niste struguri albi de masa atata de buni caci intotdeauna mancam pana crapam . Am cunoscut o familie care ne cultiva o gradina, oameni din Ocna Mures, un oras care nu are alta sansa decat sa devina sustenabil sau sa dispara, caci industria s-a terminat acolo. In Ocna Mures  majoritatea populatiei isi produce hrana :legume, pasari, porci. E un oras unde populatia din satele  din jur venea sa lucreze. acum nu mai este. acum oamenii din oras merg in satele din jur si lucreaza pamanturile.  Am mai cunoscut o matusa, pentru prima data, si are vre-o 65 de ani si ea. Ne-a primit fericita, ne-a omenit, am plecat de la ea cu un sac de cartofi, o punga de ardei si un iepure taiat (crescut de ea). Sa mai venim, sa-l aducem si pe ala micu'! Mi-a aratat iepurasii si pe nepotelul de un an jumate cum dormea ca un ingeras, la racoare in casa! "Ii mai bine, aici , ce sa faca la Aba pe caldurile astea in bloc? - (era si cu maica-sa)"
V-ati prins? Pizza avea si ardei cu poveste.
Iar rosiile de pe ea sunt cele uscate la soare dupa 3 zile toride de august (acesta urma sa fie episodul II din pusul pe iarna).
Si pizza aceasta facuta cu drag de bucatarul nostru avea o inimioara din aluat in mijloc! Ah, ce dragut! Asa este el, simpatic, cu glume bune in program.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu