21 august 2012

Pastrav cu legume



De cand ne ocupam de  gradina suntem mult mai atenti la ciclurile naturii, la ritmul de crestere a plantelor, la perioada cand anumite legume se culeg si ne bucuram ca parca  traim odata cu gradina. Sa exemplific: daca am avut spanac in primavara , o perioada am facut variate feluri de mancaruri cu spanac, cand era salata multa, am mancat supa de salata si tot asa. Fiindca atunci au cel mai bun gust legumele, cand e vremea lor. Rosiile si vinetele acum sunt bune,  iar salata de sfecla e in iarna. Daca fac supa de salata  de soalr acum nu e asa gustoasa ca cea din primavara.  Si findca traim o data cu gradina , retetele difera mult de la un anotimp la atul.
Sa stii ca ma gandeam ce fain ar fi ca bucatarul nostru sa-si ia undita in spinare, sa mearga pe lac  si sa vina cu pestele pe care sa il gatim. momentan e doar un vis, lui nu-i place sa pescuiasca, n-avem inca lac asa ca pastravul din imagine e de cumparat.
Am pus in tava un pat de legume de sezon ce aveam prin camara: dovlecel, rosiii, ardei, gogosar, cepa, cartofi (de marimea celora pe care n-avem chef sa-i curetam, dar nu-i aruncam fiindca au crescut in gradina) . Pestele a fost sarat si piperarat iar fiind 4 bucati, bucatarul nostru i-a adugat fiecaruia o alta iarba : cimbru, tarhon, leustean si busuioc. Cel mai reusit a fost ... surpriza.. cel cu tarhon (nu a exagerat cu ierburile).
 A pus un pic de ulei de floarea soarelui presat la rece si a stat la cuptor, acoperit cu folie de aluminiu, la foc mediu spre mic cam o ora.

A fost  o cina usoara, mie legumele mi-au placut la nebunie!

Un comentariu:

  1. PASTRAVUL..se vede ca v-a fost foame..ati mincat o litera..dar nu-i bai..Abia astept sa veniti..Iar pastravul,sau orice fel de peste e foarte bun daca il puneti peste legume..lasa un suc care se faCE?kocsonyA "..SI E CHIAR MAI BUN DECIT PESTELE..:)..SI un pic de vin..este super..

    RăspundețiȘtergere