8 iulie 2011

Dovlecei umpluti cu cartofi

Vai e deja vineri! A mai trecut o saptamana repede ca gandul! N-am gatit nimic special saptamana aceasta... pana ieri cand dintr-o vorba s-a nascut o reteta.
Bucatarul nostru imi spune ca merge sa gateasca dovlecelul, iar eu ii sugerez sa-l faca cu cartofi. De ce? Fiindca aveam doar un dovlecel si mai aveam cativa cartofi iar la noi regula este ca de duminica pana joi sa consumam legumele pe care le aducem de la gradina.
Bucatarul nostru drag a curatat 3 cartofi noi potriviti, i-a ras pe razatoarea de cartofi (cea mare). A curatat un dovlecel, l-a taiat in jumatate pe lungime, i-a scos samburii si fiindca intr-una din jumatati nu prea erau samburi, a scobit miezul si l-a folosit impreuna cu catofii la umplutura. A pus in tigaie un pic de ulei, cartofii, dovlecelul ce a rezultat din scobire, 2 rosii taiate marunt, o jumatate de capatana mica de usturoi taiat marunt, sare, piper, 3 frunze de salvie proaspata si tot asa busuioc proaspat. Le-a lasat sa se caleasca cu capac.
In dovleceii -barcuta a pus marar tocat, maglavaisul calit in tigaie, a ras cascaval si a pus putin curry deasupra. In tigaie a pus putin apa,  vin si ulei, a pus capacul si le-a lasat sa se faca.
Uite cum se nasc retetele! Din ce ai si cu putina imaginatie :)
Puiu s-a uitat putin la lingurita si nu a vrut sa guste. A indreptat-o spre mami. Mai incercam maine.

Un comentariu:

  1. acum urmeaza sa fac si eu ceva bunataturi cu dovleceii...poate o fac la fel...mersi pt idee...sinteti fantastici...

    RăspundețiȘtergere