4 iulie 2011

Dovlecei umpluti cu carne


Pana rezolvam problemele tehnice legate de poze, vom apela la imaginatia ta si vom continua seria retetelor de sezon.
In gradina de la tara au crescut multi dovlecei. Si cum bucatarul nostru a fost stapan pe bucatarie in weekendul acesta a facut o reteta de dovlecei umpluti cu carne de pui.
Pentru umplutura a calit o ceapa taiata marunt, usturoi zdrobit cu latul cutitului si taiat, un piept de pui taiat fasiute, un dovlecel mic ras pe razatoarea mica, sare, boia si o tija de marar. S-au calit in tigaie.
A taiat un dovleac mai maricel in lung , a scobit miezul, si l-a sarat, apoi l-a asezat in tava si a pus umplutura. A pus ulei si apa in tava, un pic de vin, le-a bagta la cuptor si cum gazul la tara nu are mare presiune a putut dormi linistit pe pat in bucatarie pana s-au facut. Cat timp? nu stim.. mirosul l-a trezit si le-a stins. Asa de frumos a plouat sambata la pranz incat si puiu a dormit 3 ore jumatate... inghesuit in mami :)
Recomandam cu caldura reteta. A fost foarte gustoasa, bucatarul nostru a primit laude si de la puiu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu