22 martie 2011

Urechile lui Haman

Cand a fost ultima data cand te-ai gandit la viata ta, in ansamblul ei si la cum a evoluat ea, in ultimul an -doi? Eu fara sa vreau am avut un gand fugar astazi pe tema aceasta. Dar e o mare deosebire intre a  te gandi doar la ceea ce nu ai pe moment sau la ce ai ratat azi (lucruri care maine le uiti si nu mai conteaza) si a analiza, cu un pic de obiectivitate (putina, caci e vorba despre tine, deci vei fi subiectiv) ceea ce esti si ai realizat pana acum si ceea ce vrei sa devi.
Poate pentru unii viata arata aproape identic astazi cu cea de acum doi ani, pentru noi insa e cu totul altfel si suntem bucurosi pentru tot ceea ce ni s-a intamplat.
In imagine mai sus am pus prajiturele delicioase facute de bunica lui puiu. Venind in vizita, ca o bunica adevarata, nu a putut veni cu mana goala la nepotel. Ei ii place sa aiba si o tema atunci cand gateste ceva special (ca si arhitectii cu conceptul) si fiindca s-a nimerit sa fie  sarbatoarea evreiasca Purim, a facut niste biscuiti specifici acesteia.
Reteta: se freaca 2 galbenusuri cu 100 g zahar pudra. Separat se amesteca 400 g faina cu un praf de copt, 2 linguri de smantana e pe lapte fiert  si 200 g unt (se framanta cu mana si rezulta o copozitie nisipoasa). Se adauga peste ea galbenusurile cu zahar , 100 ml suc de portocale si coaja rasa de la o portocala. Dupa ce toate acestea se framanta si devin un aluat omogen, se pune la frigier acoperit o jumatate de ora.
Se intinde aluatul si se taie in triunghiuri, la mijloc se pune o compozitie de nuca macinata si gem.
Se coc in tava la foc meiu.
Puiu "le-a prins gustul" abia dupa doua zile, cand sunt pe terminate. Dar "nu-i bai" o sa fac altele "maam'"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu