24 martie 2011

Salata de primavara


Iubesc primavara fiindca apar din nou legumele proaspete si bune la gust si fiindca reincepe sezonul salatelor, a fructelor rosii (mai catre vara) si parca primim un nou entuziasm!
Astazi, pentru a doua oara saptamana aceasta, bucatarul nostru a preparat pentru cina salata din legume proaspete! Salata verde, ceapa, varza si marar proaspete! Foarte foarte gustoasa.
Ai mancat vre-odata la restaurant o salata care n-avea nici un gust? Parca au taiat frunze la rate si le-au pus in castron! Si langa ti-au dat un "dressing" sa-l faci "cum iti place"?
Ei bine, o salata buna se face cu mana. Uite cum a facut-o bucatarul nostru! A folosit ce aveam prin camara. A taiat marunt varza si ceapa, a rupt mic salata si le-a frecat cu mainile, adaugand sare. Astfel iese zeama din legume si prinde gust. A mai adugat ulei de masline, a stors putina lamaie si un varf de zahar ( el are o regula, acolo unde adauga lamaie, pune si un pic de zahar, chiar daca e supa sau salata). Si a mai pus marar proaspat tocat, si cubulete de telemea .
 Slatatele lui sunt excelente si se fac atat de simplu! Nu le-as schimba pe nimic!
P. S. Actiunea s-a petrecut dupa culcarea lui puiu, deci nu a apucat sa treca testul, la urmatoarea vom vedea ce parere are si cel mai mic membru al familiei!
Eu pot doar sa va indemn sa va bucurati de ceea ce ne da nou primavara!

Un comentariu:

  1. da,e adevarat....se fac niste salate minunate!varza,ceapa verde,niste morcov,gulie,si ..char mere...peste ele se poate pune un pic de MIERE de albine,zeama de lamiie..si ulei..doar citeva picaturi...si un pic de apa,sare...eu am mai facut si cu ridichi.....SUPER!!!!

    RăspundețiȘtergere