6 martie 2011

Mancare de hrisca

Ti s-a intamplat sa ai o zi cand sa simti ca e asa de lunga.. ca nu se mai termina si sa n-ai habar cat e ceasul? Azi asa e pentru mine. Poate fiindca puiu ne-a dat trezirea in zori, cand se crapa de ziua (e bolnavior, saracutul) sau poate fiindca m-am ocupat toata ziua de el si de nevoile lui si eram langa el inclusiv cand dormea. Da, este o zi luuunga!
Iar bucatarul nostru a gatit ceva nou- hrisca. Ne-a surprins ce a iesit. Cum a fiert hrisca: 500 ml apa a pus-o la foc si cand clocotea a pus 250 gr hrisca (spalata initial in 2 ape), a amestecat-o pana a reinceput sa fiarba, apoi a facut focul la mic, i-a pus capac si a lasat-o sa fiarba pana s-a umflat hrisca si i s-a terminat apa (cam in 20 min). In timpul acesta nu a amestecat-o, ca sa nu se faca terci. Separat a pregatit o garnitura: cam 200 gr carne care a fiert in supa (de curcan) a taiat-o marunt , a adugat-o intr-o tigaie cu ceapa si ciuperci champignon proaspete, taiate. A  pus sare si le-a lasat la inabusit cu capac. Le-a amestecat cu hrisca in final si a adaugat putin condiment "cinci pipere". In farfurie le-a "colorat " cu verdeata si morcovi din supa si i-a stors cam 3 picaturi de lamaie. Ne-a placut, un gust diferit. Puiu a fost cam plouat azi si cu mancarea nu prea s-a impacat, asa ca a luat trei guri din hrisca si a zis ca 'nteapa' :)

2 comentarii: